2002 – Furuboda folkhögskola i Åhus

Så har vi då haft vår 2:a årliga familjeträff. Denna gången fanns det möjlighet att komma ner dagen innan, och de som kom då samlades på kvällen för att grilla i strandstugan.

Vi var 22 familjer med ca 90 personer inklusive assistenter och anhöriga som mötte upp. Även denna gången fanns det tillgång till barnvakter under kunskapspassen och föreläsningarna.

Lördagen började med en presentation av Furuboda fhsk. Det är en anläggning värd att minnas för enormt bra faciliteter och, som sagt, en högskola för handikappade……

Efter det fick alla markera in sig på en Sverigekarta inför ett av passen.

Gert Hedov, Uppsala akademiska sjukhus, var inbjuden att prata om den första tiden (bemötandet) på BB och om den avhandling han håller på om i det ämnet. Han är ju för övrigt också en av initiativtagarna till NOC. Efter detta följde diskussioner där vi var indelade i mindre mamma och pappa grupper. Gert gick runt i grupperna och lyssnade och svarade på frågor.
Även lördagkvällen avslutades i strandstugan vid grillen.

På söndagen hade vi Hans-Erik Bylund, jurist från FUB, som föreläsare. Efter det blev det diskussioner igen i mindre grupper. Denna gången var indelningen geografisk. Hans-Erik fanns att tillgå under söndagen om man hade några mer personliga frågor eller funderingar.
Hans-Erik hade gjort en sammanställning över sina overhead. Den kan du hämta här om du inte fick något exemplar. Overhead (OBS! word-format)

Söndagen avslutades med årsmöte och därefter fika.

Det var återigen 2 nyttiga och givande dagar och detta mycket tack vare Jan Andersson som tipsade om Furuboda och som inte verkar se ett enda problem med någonting utan fixar det mesta.

Nästa års träff 2003, planerar vi att försöka hålla till någonstans mellan/runt Vänern och Vättern