Kromosomavvikelser Awareness Week och NOC-bandet 2016

Förra året hölls under en vecka i juni Chromosome Disorder Awareness Week runt om i världen för att sprida medvetenhet kring ovanliga kromosomavvikelser. Här i Sverige uppmärksammades detta genom ett Facebook-event som bl.a. spred information och fakta samt det internationella blågula bandet, ett ”awareness ribbon”, som såldes för att öka medvetenheten kring det extra unika.

image
Den 12-18 juni i år är det återigen dags för den internationella kromosomveckan för att uppmärksamma kromosomavvikelser, i synnerhet de ovanliga. Här i Sverige står NOC som arrangör för detta event för att sprida medvetenhet, kunskap och motverka fördomar. Fredag den 17 juni klär vi oss i NOCs färger rött och gult för alla familjer, barn, ungdomar och vuxna som lever med ovanliga kromosomavvikelser. I år har vi dessutom skapat vårt eget ”awareness ribbon”; NOC-bandet.
Den mest kända kromosomavvikelsen är Downs syndrom, en avvikelse på kromosom nr 21 där det då finns en extra kromosom, något som de flesta känner till.
Vi vill uppmärksamma alla kromosomavvikelser, speciellt de ovanliga, så att fler blir medvetna om att de finns, vad det innebär m.m.

image
För att stödja detta kan du delta i årets Facebook-event samt köpa NOC-bandet för att visa att du gillar ovanligt och för att sprida medvetenhet.
Facebook-eventet hittar du här.
För att köpa NOC-bandet gör du följande:
Maila ditt namn, din adress och antal band du önskar till nocsverige@gmail.com
Banden kostar 50kr/st inklusive frakt och pengarna vi får in går till vår förening med dess extra unika familjer.
Betalningsanvisningar får du i bekräftelsen av din beställning.

Om du är intresserad av NOC som förening och aktiviteter vi anordnar kan du bl.a. läsa mer här.

Pressmeddelandet för Kromosomavvikelser Awareness Week 2016 hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *